پیشینه تحقیق تنيدگی

نمونه پيشينه تحقيق, فصل دوم پايان نامه ,چارچوب نظري پيشينه پژوهش

پیشینه تحقیق تنيدگی

۱۱ بازديد ۰ نظر

پیشینه تحقیق تنیدگی

نمونه پیشینه تحقیق تنیدگی مبانی نظری و پیشینه تحقیق تنیدگیپیشینه تحقیق تنیدگیمبانی نظری تنیدگیتحقیق تنیدگیمبانی تنیدگیتنیدگیمبانی نظری و پیشینه تحقیق تنیدگی

-------

پیشینه تحقیق تنیدگی
پیشینه تحقیق تنیدگی
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: word
تعداد صفحات: 47
حجم فایل: 551
قیمت: 51721 تومان

بخشی از متن:

عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق تنیدگی

فرمت ورد قابل ویرایش

تعداد صفحات: 47

همراه با رفرنس نویسی و پاورقی داخل متن

منابع کامل





قسمتی از متن:

تنیدگی


تنیدگیترجمه واژه استرس در زبان انگلیسی می باشد که از لغت لاتینی"استرینگر"[1] به معنی سختی کشیده ، مشتق شده است و در قرن هفدهم برای تشریح سختی یا محنتبه کار برده می شد . در اواخر قرن هیجدهم ، این مفهوم دلالت بر فشار ، کوشش و سختی ای می کند که متوجه فرد یا عضوی از اعضاء یا نیروهای روانی او باشد(اردوآبادی ، 1381) .

تنیدگی به معنی فشار ، واژه ای است که از علم فیزیک به عاریت گرفته شده است و امروزه برای ناشی از وارد شدن فشار به روان یا جسم فرد می باشد(الوانی ، 1385) . بنابراین کاربرد واژه های فشار عصبی ، فشار روانی و فشار روحی معادل دقیقی برای استرس در زبان فارسی نیست .تنیدگی حالتی ناشی از فشار است نه خود فشار .

تعاریف متعددی از تنیدگی به عمل آمده است . بیشتر این تعاریف را می توان در یکی از طبقات سه گانه زیر گنجاند (ایوانسویچ و ماتسون ، 1980)


فیزیولوژی تنیدگی

بهنظر "سیله" تنیدگی ، عکس العمل نامشخص بدن در مقابل هرگونه تقاضای وارد شده به آن می باشد . پس از اینکه موجود زنده رویداد تنیدگی زا را دریافت کرد مثل هر دریافت دیگر یک رشته پاسخ را در دستگاه عصبی ایجاد می کند . مهمترین واکنشها در بخش بسیار مهمی از مغز به نام "هیپوتالاموس" روی می دهد . "هیپوتالاموس" شامل مراکز کنترل بسیاری از اعمال گوناگون بدنی است . این مراکز گوناگون به طرق متفاوتی تحریک می شوند و در نتیجه مجموعه ای از واکنش های فیزیولوژیک در بدن به وقوع می پیوندد . "سیله" مجموعه تمامی این پاسخها را "نشانگان سازگاری کلی" نام نهاد(اردوآبادی ، 1381) . "سیله" آن را "کلی" نامید . زیرا تنیدگی بر چندین عضو از اعضای بدن اثر می گذارند . کلمه "سازگاری" به تحریک نظام دفاعی بدن جهت برقراری تعادل مجدد آن اشاره دارد و "نشانگان" معین می کند که اجزای فردی عکس العمل کم و بیش با یکدیگر رخ می دهد و در واقع با یکدیگر بستگی دارند(ایوان سویچ و ماتسون ، 1980) . نشانگان سازگاری دارای سه مرحله است: "واکنش اخطار" ، "مقاومت " و "فرسودگی "(سیله ، 1976) .

 

عوامل به وجود آورنده ی تنیدگی شغلی
دریک تقسیم بندی عوامل به وجود آورنده تنیدگی شغلی به پنج دسته عوامل سازمانی برون سازمانی ، گروهی ، فردی و شغلی تقسیم شده است(لوتانز ، 1992) .

 عوامل محیطی
هر گاه از زاویه نظام باز  به سازمان نگریسته شود مشاهده می شود که تنیدگی شغلی صرفاً به چیزهایی که در خلال ساعات کار در درون سازمان اتفاق می افتد محدود نمی شود . ایوان سویچ و ماتسون عوامل محیطی را به صورت تغییرات اجتماعی ـ تکنولوژیک ، خانواده ، جابه جایی ، شرایط اقتصادی و مالی نژاد و طبقه اجتماعی و شرایط محیط زندگی ،معرفی می کنند(لوتانز ، 1992) .
 
عوامل سازمانی
علاوه بر عوامل بالقوه تنیدگی زای که به خارج از سازمان مربوط می شود عوامل دیگری نیز وجود دارد که به خود سازمان مربوط است .
و...
 
 
 
ممکن است در توضیحات بهم پیوستگی در کلمات وجود داشته باشد ولی در فایل word اینگونه نیست.
دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.
 
  برای مشاهده توضیحات فایل  پیشینه تحقیق تنیدگی  اینجا کلیک کنید برای دانلود فایل باکیفیت پیشینه تحقیق تنیدگی روی دکمه زیر کلیک نمائید ✔️  دارای پشتیبانی 24 ساعته تلفنی و پیامکی و ایمیلی و تلگرامی ✔️  بهترین کیفیت در بین فروشگاه های فایل ✔️  دانلود سریع و مستقیم ✔️  دارای توضیحات مختصر قبل از خرید در صفحه محصول ✔️ نمونه پیشینه تحقیق تنیدگی
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.